Siirry sisältöön

Tervetuloa ilmastokoordinaattoriksi Sanni!

Tervetuloa ilmastokoordinaattoriksi Sanni!

Julkaistu: 2.8.2024

Ilmastohanke SISUssa puhaltavat uudet tuulet, kun Anssin työpariksi astuu Sanni Kalilainen Ellin vanhempainvapaan ajaksi. Sanni jatkaa kuntien ilmastosuunnitelmien hiomista ja jalkauttamista Rautalammilla, Suonenjoella, Tervossa ja Vesannolla. Anssin vastuulla on jatkossakin työn edistäminen Keiteleellä ja Pielavedellä ja lisäksi Anssi työskentelee marjatilojen monimuotoisuutta käsittelevässä hankkeessa. Yhdessä hoidetaan maakunnallista yhteistyötä, viestintää, tapahtumia ja SavoGrown alueen kuntien ilmastotekojen vauhdittamista ja markkinoimista.

Aiempien tehtävien ansiosta Sannilla on monipuolisesti kokemusta erityisesti kiertotalouteen liittyvistä toimista. Lisäksi Sannilla on jo jonkin verran lähialueen tuntemusta, joten hän pääseekin heti työntouhuun kuntien ilmastotoimien kanssa.

Hankkeen seuraavia toimia ovat ilmastosuunnitelmien tarkentaminen ja kuntien ilmastotoimien vaikutusten selvittäminen ja seurannan suunnittelu. Ilmastotoimet muuttuvat helpommin ymmärrettäviksi, kun osataan pohtia sitä, minkä verran mikäkin toimenpide vähentää ilmastopäästöjä. Vaikutuksia selvittämällä pystytään myös paremmin käsittelemään kuntiin suunniteltuja hiilineutraalisuustavoitteita. Valtakunnallinen tavoitehan on, että Suomi on hiilineutraali vuonna 2035. Kukin kunta asettaa omat tavoitteensa päästövähennysten määrälle ja hiilinielujen vahvistamiselle, ja näiden seuraaminen on keskeinen toimi hankkeessa.

Elli suuntaa iloisin mielin vanhempainvapaalle tietäessään, että hommat jäävät hyviin käsiin.

”Luotto Anssin ja Sannin osaamiseen sekä maakunnalliseen hanketiimiin on vahva, ja työ ja motivaatio on kunnissa mainiolla tasolla. Tästä on hyvä jatkaa eteenpäin ja saada meidän kunnillemme myös positiivista näkyvyyttä ilmastoinnokkuudesta!”

Muistathan osallistua Ilmastosisua arkeen -kampanjaan, jossa on huippuhyviä palkintoja, ja käydä tervehtimässä SavoGrown väkeä tulevissa tapahtumissa. Lisäksi erilaisia ekotekoja toteutetaan hankkeen aikana, esimerkiksi Rautalammilla on kasvamassa pörriäispelto, josta lisää syksymmällä.

Sanni aloittaa työt perehtymällä hankkeen tilanteeseen ja tutustumalla kuntien työryhmiin. Kannattaa pitää silmät auki ja viestintäkanavat seurannassa, sillä Sisä-Savon kuntien ilmastosuunnitelmia pääsee pian kommentoimaan. Sanniin ja Anssiin voi olla rohkeasti yhteydessä ilmastoaiheisten kysymysten ja ideoiden tiimoilta.

Aurinkoista kesänjatkoa ja intoa omiin ympäristötekoihin kaikille!