Siirry sisältöön

Tuotekehitys

Autamme ideasi tuotteeksi

Onko yritykselläsi loistava elintarvikealan tuotekehitysidea, mutta kaipaisit apua idean viemiseksi käytäntöön? Pohjois-Savossa apunasi on SavoGrown elintarvikekehitystiimi.

Yrityspuisto Futurian tuotekehitystilat Suonenjoella tarjoavat hyvät puitteet tuotekehitykselle ja koevalmistukselle. Voit kehitellä ideaasi tuotekehitystiloissa tai koeleipomossa asiantuntijoiden avustuksella.

Mikäli sinulla on valmis tuote, niin tiloissamme voi myös valmistaa isompia koe-eriä ja kokeilla erilaisten koneiden sopivuutta tuotantoprosessiin.

Ota rohkeasti yhteyttä asiantuntijoihimme! Autamme sinua eteenpäin polullasi ideasta lopputuotteeksi!

Tuotekehitystilat

Yrittäjä, onko sinulla tuoteidea ja etsitkö elintarvikkeiden tuotekehitykseen sopivaa tilaa? Ota yhteyttä ja tule tutustumaan tuotekehitystiloihimme Suonenjoelle Yrityspuisto Futuriaan.

Tuotekehitystilamme sopivat marjojen, kasvisten, lihan, kalan maidon sekä leipomotuotteiden jatkojalostukseen. Tiloistamme löydät kattavan valikoiman laitteita ja tarvikkeita, jotka soveltuvat lyhytaikaiseen tuotekehitykseen tai koe-erien valmistukseen.

Lue lisää

Käytännön tuotekehityspalvelut

Haluatko kehittää uusia tuotteita tai laajentaa jo olemassa olevaa tuotevalikoimaasi? Haluisitko kenties löytää uusia maistuvia makuja tai raaka-aineita? Tarvitsetko sparrausta reseptien luomiseen tai prosessin eteenpäin viemiseen?

Olemme tukenasi ja apunasi läpi prosessin ideasta valmiiksi tuotteeksi tai vain haluamissasi osa-alueissa.

SavoGrown tuotekehityspalvelut Suonenjoella toteutti liikeideani mukaisen tuotteen reseptiikan kehittämisen ja koevalmistuksen. Yhteistyö oli todella mutkatonta ja joustavaa – ja se varmasti jatkuu tulevaisuudessakin.

Hannakaisa Heikkinen – Sametti Hyvinvointijuoman keksijä, Taitomaito Oy, Kiuruvesi

Meiltä saat apua

  • Tuotteen ja reseptin kehittämiseen ja ideointiin
  • Tuotteeseen sopivien raaka-aineiden, lisä- ja apuaineiden kartoittamiseen ja reseptikokeiluihin
  • Tuotteiden – ja valmistustapojen testaamiseen
  • Koe-erien valmistukseen / tuotantoprosessin kokeiluihin
  • Tuotekonseptien ja markkinointi-ideoiden sparraukseen
  • Sopivien yhteistyökumppanien löytämiseen esim. raaka-ainetoimittajat, pakkaussuunnittelijat, graafiset suunnittelijat jne.

Kuluttajalähtöinen tuotekehityspalvelu

Varmistaaksesi tuotteiden menestyksen kohderyhmän keskuudessa kuluttajat kannattaa ottaa mukaan uusien konseptien ja tuotteiden kehittämiseen jo alusta lähtien.

Toteutamme kuluttajatutkimukset yhteistyössä Savonia-ammattikorkeakoulun kanssa.

Parantaa tuotteen kaupallistamismahdollisuuksia

Tehokas tapa tavoittaa potentiaalisia asiakkaita jo tuotekehitysvaiheessa

Saat aitoa palautetta kuluttajilta tuotekehityksen tueksi

Saat uusia ideoita ja osaat suunnata tuotekehitystä oikeisiin asioihin

Ideat, konseptit

Elintarvikkeet, ruokatuotteet

Tuotepakkaukset

Ostokäyttäytyminen

Kauppaympäristö

Aidot valinta- ja käyttötilanteet (kaupassa, kotona)

Haastattelut

Ryhmähaastattelut (focus group)

Kyselyt, kartoitukset, selvitykset

Makutestit (laboratoriossa tai kotitestein)

Havainnointi

Tunneanalyysit

Maistatukset

Mikrobiologiset säilyvyystutkimukset

Tarjoamme yksinkertaisia ja ketteriä mikrobiologian palveluja, esimerkiksi tuotteen hyllyajan määrittämiseksi. Määritysmenetelmiä ovat kokonaismikrobimäärän sekä hiivojen ja homeiden määritys. Palvelu on suunnattu ensisijaisesti SavoGrowlla toteutetun tuotekehityksen tukipalveluksi. Vaativampia, tutkimuksellisempia mikrobiologian analyysejä on sen sijaan mahdollista toteuttaa Itä-Suomen yliopiston ravitsemustieteen elintarviketutkimuslaboratorion kanssa. Akkreditoituja elintarvikkeiden mikrobiologisia analyysipalveluja alueella tuottaa esimerkiksi Savo-Karjalan Ympäristötutkimus Oy.

Kysy lisää!