Tuotekehitys
Autamme ideasi tuotteeksi
Onko yritykselläsi loistava elintarvikealan tuotekehitysidea, mutta kaipaisit apua idean viemiseksi käytäntöön? Pohjois-Savossa apunasi on SavoGrown elintarvikekehitystiimi.
Yrityspuisto Futurian tuotekehitystilat Suonenjoella tarjoavat hyvät puitteet tuotekehitykselle ja koevalmistukselle. Voit kehitellä ideaasi tuotekehitystiloissa tai koeleipomossa asiantuntijoiden avustuksella.
Mikäli sinulla on valmis tuote, niin tiloissamme voi myös valmistaa isompia koe-eriä ja kokeilla erilaisten koneiden sopivuutta tuotantoprosessiin.
Ota rohkeasti yhteyttä asiantuntijoihimme! Autamme sinua eteenpäin polullasi ideasta lopputuotteeksi!
Tuotekehitystilat
Yrittäjä, onko sinulla tuoteidea ja etsitkö elintarvikkeiden tuotekehitykseen sopivaa tilaa? Ota yhteyttä ja tule tutustumaan tuotekehitystiloihimme Suonenjoelle Yrityspuisto Futuriaan.
Tuotekehitystilamme sopivat marjojen, kasvisten, lihan, kalan maidon sekä leipomotuotteiden jatkojalostukseen. Tiloistamme löydät kattavan valikoiman laitteita ja tarvikkeita, jotka soveltuvat lyhytaikaiseen tuotekehitykseen tai koe-erien valmistukseen.
Lue lisääKäytännön tuotekehityspalvelut
Haluatko kehittää uusia tuotteita tai laajentaa jo olemassa olevaa tuotevalikoimaasi? Haluisitko kenties löytää uusia maistuvia makuja tai raaka-aineita? Tarvitsetko sparrausta reseptien luomiseen tai prosessin eteenpäin viemiseen?
Olemme tukenasi ja apunasi läpi prosessin ideasta valmiiksi tuotteeksi tai vain haluamissasi osa-alueissa.
Meiltä saat apua
- Tuotteen ja reseptin kehittämiseen ja ideointiin
- Tuotteeseen sopivien raaka-aineiden, lisä- ja apuaineiden kartoittamiseen ja reseptikokeiluihin
- Tuotteiden – ja valmistustapojen testaamiseen
- Koe-erien valmistukseen / tuotantoprosessin kokeiluihin
- Tuotekonseptien ja markkinointi-ideoiden sparraukseen
- Sopivien yhteistyökumppanien löytämiseen esim. raaka-ainetoimittajat, pakkaussuunnittelijat, graafiset suunnittelijat jne.
Kuluttajalähtöinen tuotekehityspalvelu
Varmistaaksesi tuotteiden menestyksen kohderyhmän keskuudessa kuluttajat kannattaa ottaa mukaan uusien konseptien ja tuotteiden kehittämiseen jo alusta lähtien.
Toteutamme kuluttajatutkimukset yhteistyössä Savonia-ammattikorkeakoulun kanssa.
Parantaa tuotteen kaupallistamismahdollisuuksia
Tehokas tapa tavoittaa potentiaalisia asiakkaita jo tuotekehitysvaiheessa
Saat aitoa palautetta kuluttajilta tuotekehityksen tueksi
Saat uusia ideoita ja osaat suunnata tuotekehitystä oikeisiin asioihin
Ideat, konseptit
Elintarvikkeet, ruokatuotteet
Tuotepakkaukset
Ostokäyttäytyminen
Kauppaympäristö
Aidot valinta- ja käyttötilanteet (kaupassa, kotona)
Haastattelut
Ryhmähaastattelut (focus group)
Kyselyt, kartoitukset, selvitykset
Makutestit (laboratoriossa tai kotitestein)
Havainnointi
Tunneanalyysit
Maistatukset
Mikrobiologiset säilyvyystutkimukset
Tarjoamme yksinkertaisia ja ketteriä mikrobiologian palveluja, esimerkiksi tuotteen hyllyajan määrittämiseksi. Määritysmenetelmiä ovat kokonaismikrobimäärän sekä hiivojen ja homeiden määritys. Palvelu on suunnattu ensisijaisesti SavoGrowlla toteutetun tuotekehityksen tukipalveluksi. Vaativampia, tutkimuksellisempia mikrobiologian analyysejä on sen sijaan mahdollista toteuttaa Itä-Suomen yliopiston ravitsemustieteen elintarviketutkimuslaboratorion kanssa. Akkreditoituja elintarvikkeiden mikrobiologisia analyysipalveluja alueella tuottaa esimerkiksi Savo-Karjalan Ympäristötutkimus Oy.
Kysy lisää!
Jaana Kapustamäki
Tuotekehittäjä
Tuotekehitysasiakkaat